Botox – Vad är det?

Botox innehåller Botulinumtoxin och är skapat för att skapa avslappning i dina spända muskler och för att skapa volym och ge ett lyft till hela ditt ansikte. Botoxinjicering används främst till ansiktet för att behandla olika områden och musklerna i ansiktet, men kan även användas för behandling av exempelvis svett på händer och fötter.Behandlingen botox i pannan används när du vill åtgärda din glabella, mjuka upp arga rynkan eller vill få bort linjer i pannan.Botox hos Akademikliniken Skin Center Göteborg - Vården.se
Muskler i ansiktet är kraftfulla och när du använder vissa delar av ansiktet påverkas resten av ansiktet. Det påverkas när du spänner käken eller när du behöver kisa med ögonen som du får linjer i pannan eller rynkig panna. Behandlingar med botox motverkarEn botoxbehandling ger effekt på} hängiga ögonlock, gummy smile och du kan bli smalare i ansiktet.
Botox är inte bara till för att bättra på sin skönhet, utan är även en behandling som åtgärdar problemdrabbade områden. Botox är bra mot huvudvärk och migrän och för att lugna överspända muskler. Botox i pannan ger effekt direkt i musklerna i pannan och din glabella,mer känd som arga rynkan, slappnar av och du spänner inte pannan lika mycket, vilket kan bilda migrän.

Botox priser

Botox varierar i pris. Beroende på vad det är som du vill behandla och vilken typ av behandling som du vill göra med botox är det olika priser.
Bland utbudet har du möjlighet att behandla botox kråksparkar, botox ögonbryn eller botox gummy smile för att nämna förslag på områdena som vi kan behandla www.gotaklinik.se.
En detaljerad offert ges under din konsultation med din behandlare som du träffar innan behandlingen. Där går ni tillsammans igenom vilket område du vill ha botox, om du gjort botox tidigare eller om det är första gången för dig. Det är under vår konsultation som vår legitimerade behandlare ger sin syn på vilken behandling med botox som ger dig ett slutresultat som passar dig och som du är nöjd med.

Botox injektion – Procedur?

Först av allt kommer du att få fylla i en hälsodeklaration innan din behandling med botox. Därefter har du en kort konsultation tillsammans med din behandlare för att ta dig igenom steg för steg, pris och för att besvara frågor och funderingar. Även om det är din första behandling eller om du har gjort injicering tidigare, så ska du känna dig trygg med oss som klinik och ett av de stora skälen till konsultationen är för att din behandlare ska ge sin åsikt om din behandling.
Behandlingen startas genom att rita ut var injektionerna kommer att göras på din hud. Fortsättningsvis blir det att vi injicerar små mängder botox där det ritats ut markeringar. Injektionen sker genom en snabb behandling och beroende på områdets storlek som ska behandlas är proceduren över på ett par minuter. Vissa områden är mer känsliga, men en botox behandling är vanligtvis relativt smärtfri.

Botox före efter

En vanlig fråga vi får är när kommer effekten av botox? Effekten och resultatet varierar från person till person beroende på hur väl din kropp samarbetar med botox. För att se full effekt av din botox behandling kan det ta upp till två veckor innan du ser slutresultatet. Din botox behandling varar mellan 3-6 månader och behåller sin elasticitet och varaktighet mer för varje behandling du gör. Med kontinuerlig behandling med botox stärker du ditt behandlade område och du kommer att få ett slutresultat som varar längre än vad exempelvis en enstaka behandling gör.